дома Балкан Интервју со амбасадорот на Н.Р. Кина Н.Е. Џанг Ѕуо, по повод 71-годишнината...

Интервју со амбасадорот на Н.Р. Кина Н.Е. Џанг Ѕуо, по повод 71-годишнината на Н.Р. Кина

169
0
АКЦИЈА

Интервју со кинескиот амбасадор во земјава, Џанг Ѕуо, по повод Националниот ден

Со 10 илјади американски долари бруто домашен производ по глава на жител, Кина го одбележува националниот празник. Пекинг потврди- завршен е процесот на искоренување на сиромаштијата 10 години пред истекот на рокот поставен од ООН. Во кој домен најбројната земја на светот ја гледа сегашната и идната соработка со нашата држава, за Македонската телевизија говори кинескиот амбасадор, Џанг Ѕуо.

Инервјуто со кинескиот амбасадор Н.Е. Џанг Ѕуо е по поводот 71 годишнина од основањето на Народна Р. Кина.

Амбасадорот на Н.Р. Кинаво С. Македонија, Н.Е. Џанг Ѕуо.

Интервју со кинескиот амбасадор во земјава, Џанг Ѕуо, по повод Националниот ден

Интервју со кинескиот амбасадор во земјава, Џанг Ѕуо, по повод Националниот денСо 10 илјади американски долари бруто домашен производ по глава на жител, Кина го одбележува националниот празник. Пекинг потврди- завршен е процесот на искоренување на сиромаштијата 10 години пред истекот на рокот поставен од ООН. Во кој домен најбројната земја на светот ја гледа сегашната и идната соработка со нашата држава, за Македонската телевизија говори кинескиот амбасадор, Џанг Ѕуо.For video: http://play.mrt.com.mk/play/41956For interview: http://mrt.com.mk/node/58116

Публикувахте от Embassy of the People's Republic of China in North Macedonia в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here