дома Вселена Малкумина знаат дека Бранко Црвенковски во својата спртска галерија чува неколку топчиња...

Малкумина знаат дека Бранко Црвенковски во својата спртска галерија чува неколку топчиња потпишани од Новак Џоковиќ кои ги има добиено пратејќи ги неговите игри на светските турнири.

358
0
АКЦИЈА
Novak Djokovic wins China open.
Новак Џоковиќ по петтата победа на Кина Опен и Бранко Црванкоски кој покрај кошарката обожава да прати тенис. Малкумина знаат дека неколку пати го прател Новак Џоковиќ во живо на светските терени од кого добил на подарок неколку топчиња со автограм кои биле одлучувачки за победите низ неговата кариера кои Бранко Црвенковски ги чува во својата спортска галерија.

Бранко Црванковски покрај политиката на малкумина им е познато дека го обожава спортот. Тенисот е еден од спортовите на кој он често му посветувал најголемо внимание. Како човек од балканските простори покрај техиките и вештините на тенисерите во кулоарите велат дека највеќе го препознавал стилот на Новак Џоковиќ кој на некој природен начин му е најблизок кога станува збор за тенисот. Кошарката ја има совладано од младите денови, Но денеска велат дека повеќе е свртен накај тенисот. Велат дека ги има пратено сите натпревари и тениски турнири. И покрај препознатливите стилови на игра на денешните неколкумина тенисери велат дека неколку пати ги прател настапите на Новак Џоковиќ во живо од светските терени. Малкумина знаат дека има неколку топчиња со автограм на Новак Џоковиќ кои ги чува во својата спортска галерија која на некој начин му е својствена на Бранко Црвенкоски кога станува збор за спортот уопштено а посебно тенисот кој некако како и да стана препознатлив за нашите простори.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here