дома Вселена Шенка низ солзи раскажува за Ѓорѓи, за внуците и секојдневниот живот без...

Шенка низ солзи раскажува за Ѓорѓи, за внуците и секојдневниот живот без него

343
0
АКЦИЈА
Ѓорѓи Колозов и Шенка Колозова во Македонските народни приказни

Актерката со која пораснаа голем број генерации ,Шенка Колозова, во интервју за Бекстејџ зборувала за работите со кои сега се занимава, за животот по смртта на сопругот  Ѓорѓи. Таа пред објективот на Бекстејџ со солзи во очите зборуваше за животот по заминувањето на царот Колозов.

“Пред две години реков: “Мене ми е доста, не можам веќе” и затоа прифатив да бидам зад сцената”.

Во интервју за Бекстејџ, Шенка Колозова, зборувала за работите со кои сега се занимава, за животот по смртта на сопругот Ѓорѓи и за други работи кои се дел од нејзиниот живот.

Шенка, по бројните претстави за возрасни и за деца кои ги играла низ цела Македонија, решила да се повлече од актерството.

Во интервјуто, слушнете како зборува за Колозов.

фото: Архива Извор Скопје1

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here