дома Балкан „ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО!“ во градскиот парк. Музика од култните цртани филмови од...

„ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО!“ во градскиот парк. Музика од култните цртани филмови од источниот блок во организација на руската амбасада.

454
0
АКЦИЈА
Мечето ушко популарниот цртан филм кој редовно одеше на програмата на МТВ

„ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО!“
Концерт под ведро небо во Градскиот парк!

На 23 и 24 ќе се одржи концерт во градскиот парк во Скопје каде ќе се изведува музиката од страната на македонската филхармонија од некогашните популарни цртани филмови од источниот блок.

Забавата почнува во сабота во 21 часот а продолжува во понеделник точно на пладне во 12:00 часот.

Сите кои се растени со овие цртани филмови се добродојдени.

Филхармонијата на отворено е во организација на Руската амбасада во Р. Македонија.

Музика од култните цртани филмови од земјите од Источниот блок: „Балтазар“, „Ну Погоди“, „Как Казаки“, „Козле Бозле“, „Густав“, „Балтазар“, „Мечето Ушко“…
Аранжман/оркестрација: Владимир Николов
Диригент: Џијан Емин
Хор: “ПроАрс”
Бенд: Зоран Костадиновски – гитара; Иван Бејков – бас; Гордан Спасовски – клавијатури; Гоце Стевковски – тапани

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here