дома Балкан Злосторства од омраза: Во месец декември 2018 година регистрирани се 6 инциденти...

Злосторства од омраза: Во месец декември 2018 година регистрирани се 6 инциденти на насилство од омраза

417
0
АКЦИЈА

Во месец декември 2018 година регистрирани се 6 инциденти на насилство од омраза, и во сите мотив била етничката припадност и се инволвирани малолетни лица.
Кривичните дела мотивирани од нетолеранција, односно предрасуди кон одредена група во општеството се опишува како криминал од омраза извештајот може да го преземете на следниот линк Злосторства од омраза за месец декември

Проектот Злосторства од омраза е подржан од Хелсиншкиот комитет на Македонија и ОБСЕ мисијата во Скопје

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here