дома Живот Одредена количина на јагленхидрати придонесува за подолг живот

Одредена количина на јагленхидрати придонесува за подолг живот

497
0
АКЦИЈА

Има некои добри вести за луѓето кои ги сакаат јагленохидратите! Луѓето кои јадат умерена количина на јагленохидрати, всушност, можат да живеат подолго, според една неодамнешна студија објавена од Public Health Lancet.
Истражувачите од болницата Бригам и женската болница во Бостон ја следат и анализираат диетата на повеќе од 15.000 средовечни возрасни во УСА во период од 25 години. По приспособувањето на факторите на живот, навиките за вежбање, статусот на пушење и сл., Авторите на студијата открија дека луѓето кои добиваат околу половина од вкупниот внес на калории од јаглени хидрати секој ден имале помал ризик од предвремена смрт во споредба со луѓе кои јаделе повеќе од 70 проценти или помалку од 40 проценти од вкупните калории од јаглени хидрати.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here