дома Балкан Македонија на врвот на листата на земји во кои луѓето не можат...

Македонија на врвот на листата на земји во кои луѓето не можат да си дозволат годишен одмор

428
0
АКЦИЈА

Според истражувањето на Евростат, една третина од популацијата на Европската Унија (32,9 отсто) не можат да си дозволат годишен одмор во странство.

Гледано на ниво на цела Европа, Македонија и Србија, кои се опфатени со истражувањето на Евростат, се наоѓаат на врвот на листата. Повеќе од една третина од Македонците, односно 65,3 отсто не можат да си дозволат годишен одмор во траење од седум дена во странство, а во Србија процентот е 62, 8 отсто.

Повеќе на МАКСФАКС

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here