дома Балкан Заев: Усвоена е Стратегијата за производство на тутун 2021-2027

Заев: Усвоена е Стратегијата за производство на тутун 2021-2027

224
0
АКЦИЈА

Стратегијата за производство на тутун за периодот 2021-2027 година заедно со акцисскиот план е усвоена од страна на Владата на 43-тата седница.Информацијата на својот фејсбук профил денеска ја сподели премиерот Зоран Заев.– Меѓу целите на седумгодишната стратегија за производство на тутун се: државната помош на земјоделските стопанства кои се занимаваат со тутунско производство; поддршката на доходот на земјоделските стопанства; политиките за рамномерен и одржлив развој во тутунопроизводните региони и поддршката за формирање на организации на производители, напиша Заев на Фејсбук.https://www.facebook.com/v9.0/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df8ec04c4773e38%26domain%3Dnezavisen.mk%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fnezavisen.mk%252Ff171549b6c1f308%26relation%3Dparent.parent&container_width=696&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzaevzoran%2Fposts%2F10159427393627932&locale=en_US&sdk=joey&show_text=true&width=500

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here