дома Балкан Пендаровски: Конески заслужува еден век од неговото раѓање, 2021 да биде година...

Пендаровски: Конески заслужува еден век од неговото раѓање, 2021 да биде година во негова чест

232
0
АКЦИЈА

Како еден од кодификаторите на современиот македонски литературен јазик, академик Блаже Конески заслужува најголема почит и благодарност. Заслужува, еден век од неговото раѓање, 2021-вата да биде година во негова чест.

Ова го истакнува претседателот Стево Пендаровски во обраќањето преку видео-порака на отворањето на Зимската школа на Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура, литература и култура, којашто започнува денеска и е првата активност за одбележување на овој голем јубилеј.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here