дома Балкан Ревизија на мерките за реформата на владеењето на правото на Западен Балкан

Ревизија на мерките за реформата на владеењето на правото на Западен Балкан

244
0
АКЦИЈА

Европскиот ревизиски суд вели дека ја почнал проценката на ефикасноста на мерките на ЕУ за подршка на владеењето на законот во земјите на Западен Балкан

Се наведува дека реформите во областа на правосудството на Западниот Балкан ЕУ издвоила околу 700 милиони евра во последните години, а дека резултатите на истрагата ќе бидат познати до крајот на годината.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here