дома Вести Очекувањата на германските извозници поведри во последно време

Очекувањата на германските извозници поведри во последно време

251
0
АКЦИЈА

Расположението на германските извозници донекаде се разведри, што се потврдува со податокот дека индексот на очекување на извозниците во производниот сектор пораснал во декември на 1,4 поени од ноемвриските минус 1,0 поени спреам соопштението на иснтитутот IFO, доставен до Танјуг.

Германската извозна индустрија е опрезна во погледот на очекувања во првиот квартал од 2021 година, затоа што сеуште има преголем број непознаници кои ги замаглуваат изгледите, како што е неизвесноста во врска со трговскитедоговори помеѓу Британија и ЕУ по БРЕГЗИТОТ.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here