дома Балкан ЕИБ: Нова кредитна линија за Западен Балкан

ЕИБ: Нова кредитна линија за Западен Балкан

243
0
АКЦИЈА

Европската инвестициона банка (EIB) и ProCredit групата договорија нова кредитна линија од 65 милиони евра за подршка на мали и средни претпријатија на Западен Балкан и за побрзо опоравување од кризата настаната од ковид-19.

Таа трансакција осигурува преку потрбното финансирање на компаниите во Македонија, Србија, БиХ и ги решава нивните потреби за кружечки капитал, со ликвидност и инвестиции додека се соочуваат со актуелната пандемија, соопшти e EIB.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here