дома Балкан Македонија: Пад на туризмот за 60 проценти

Македонија: Пад на туризмот за 60 проценти

241
0
АКЦИЈА
Плоттад Македонија

Од јануари до октомври бројот на туристи во Северна Македонија е понизок за 60,8 проценти-бројот на домашните туристи е помал за 20 проценти, а на странските за 84,2 проценти, покажаа подетоците на националната служба за статистика

Бројот на туристите во Северна Македонија во октомври беше 33.929, што претсавува пад за 65.1 проценти во однос на истиот месец минатата година, додека бројот на ноќена во истиот период бил 80.612, што претсавува пад за 59,7 проценти.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here