дома Вести Ванг Ји: Кина се противи на „политичките вируси“ ширум светот.

Ванг Ји: Кина се противи на „политичките вируси“ ширум светот.

227
0
АКЦИЈА
Шефот на дипломатијата на Кина Ванг Ји

Ванг Ји: Кина се противи на „политичките вируси“ ширум светот.

Кинескиот државен советник, шефот на дипломатијата Ванг Ји, на сипмозиумот за меѓународната состојба и надворешните односи на Кина 2020, истакна дека Кина се противи на вирусот на политизацијата. Кина одлучно се противи на политизирањето на пандемијата коронавирус, како и ставање етикети на вирусот, така да го спречува политичкото ширење на вирусот ширум светот, наведе кинескиот шеф на дипломатијата. Како што наведе Ванг Ји кинеското однесување во глобалната бобрба со ковид 19 инсистираше на филозофијата”народот во центарот” која го покажува одговорноит став на една голема земја. Да се служи на кинескиот народ представува трајна мисија на кинеската дипломатија, наведе Ванг Ји, велејќи дека Кина превзела позитивни мерки да им гарантира безбедност и здравје на кинеските жители кои живеат во странство

Подготвила: Баи Ју

Превземено од (CRI)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here