дома Балкан Прифатен предлогот од страна на град Скопје за прогласување на Матка за...

Прифатен предлогот од страна на град Скопје за прогласување на Матка за споменик на природата

218
0
АКЦИЈА
Кањонот Матка

Советот на Град Скопје на денешната седница го прифати предлогот за прогласување на заштитениот локалитет на Кањонот Матка за споменик на природата. Предлогот беше поздравен од советниците.

Со тоа, Советот на Град Скопје му предлага на Министерството за животна средина и просторно планирање да спроведе постапка за ревалоризација и прогласување на заштитениот локалитет на подрачјето на Град Скопје „Кањон Матка“ за споменик на природата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here