дома Балкан Филипче: Вакцината нема да биде задолжителна, приоритетни ќе бидат ранливите групи, и...

Филипче: Вакцината нема да биде задолжителна, приоритетни ќе бидат ранливите групи, и нема да се наплатува

214
0
АКЦИЈА
Министерот за здравство венко Филипче

Вакцината против Ковид-19 ќе биде бесплатна изјави Министерот за здравство венко Филипче, а според тоа и достапна за сите категории на граѓани со посебен акцент на социјалните случаи кои имаат потешкотии со средствата за живот. Вакцината нема да биде задолжителна, и ќе биде достапна на најранливите категории во почетокот, односно ризичните групи. Децата не спаѓаат во ризичните групи

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here