дома Балкан Прва Црногорска електрична леталка со човечка посада

Прва Црногорска електрична леталка со човечка посада

235
0
АКЦИЈА

За три години компанијата M-KOD од идеја стигна до првите успешни тестирања на првата црногорска леталка на електрично напојување, која освен терет, може да превезува и луѓе.

Црногорското развеано знаме

Оснивачот и сопственикот на таа компанија Борис Марковиќ CdM вели дека таквите леталки се иднината на сообраќајот, а во Црна Гора би можеле да се користат за транспорт на терет и луѓе на мали дистанци, во земјоделието, во вонредни состојби или како противпожарникарни дронови.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here