дома Балкан Филипче: Лек за Ковид-19 сѐ уште нема, граѓаните да не купуваат лекови...

Филипче: Лек за Ковид-19 сѐ уште нема, граѓаните да не купуваат лекови на црно

231
0
АКЦИЈА

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, на поставено новинарско прашање за препродавање и купување на лекови на црно од интернет од страна на граѓани, истакна дека ниту еден граѓанин не треба да посегне да бара лекови кои не се докажани дека помагаат во лекувањето на овој вирус.

Министерот за здравство Венко Филипче на прес конференција за јавност

„Насекаде во светот има многу клинички студии кои испитуваат, ние знаеме дека специфичен и посебен лек за оваа болест нема. Се прави комбинација на постојни терапии за други болести или согласно симптомите коишто ги дава оваа болест. Мора да знаеме дека има навистина широка лепеза на симптоми со коишто оваа болест може да се манифестира. Во таа смисла апелирам да секој еден пациент во консултација со матичниот лекар или за време на болничкото лекување, апсолутно само под контрола на лекар да прими соодветна терапија“, потенцираше Филипче.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here