дома Балкан Македонија преговорите за членство со ЕУ ќе ги започне во март следната...

Македонија преговорите за членство со ЕУ ќе ги започне во март следната година

148
0
АКЦИЈА

Се очекува во март следната година да отпочнат преговорите за членство со Европската Унија, тоа денеска Жосеп Борел го истакнал во разговорот со владините представници, што ќе означи нова ера на меѓусебни односи меѓу Македонија и Европската Унија.

Зоран Заев, Никола Димитров И Бујар Османи по разговорот со Жосеп Борел

Секако прво ќе треба да биде одржана меѓувладина конференција на Македонија и Европската Унија која ќе ја потврди Европската перспектива на нашата земја и ќе испрати позитивни сигнали кон регионот

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here