дома Балкан Министерката Радмила Шекеринска по средбата со амбасадорот на Н.Р. Кина истакна дека...

Министерката Радмила Шекеринска по средбата со амбасадорот на Н.Р. Кина истакна дека соработката помеѓу двете држави ќе се продлабочува

258
0
АКЦИЈА
Кинескиот амбасадор во Македонија Н.Е. Џанг Ѕуо и Министерката за одбрана г-ѓа Радмила Шекеринска за продлабочување на соработката помеѓу двете држави

Денеска, поточно утрво кинескиот амбасадор Н.Е. Џанг Ѕуо имаше средба со министерката за одбрана Радмила Шекеринска на која беше разговарано за кинеската помош до владата на Македонија и до Министерството за одбрана во борбата против Ковид 19 пандемијата и во останаите сфери. Соработката помеѓу Кина и Македонија е добра но може да биде уште подобра. Министерката за одбрана г-ѓа Радмила Шекеринска истакна дека ќе работи во правец на продлабочување на соработката помеѓу двете држави

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here