дома Балкан На број 41 пратеник, со потписи го подржаа професоот Здравко Кривокапиќ за...

На број 41 пратеник, со потписи го подржаа професоот Здравко Кривокапиќ за нов мандатар

260
0
АКЦИЈА

Со потписите на 41 пратеник потврдена е Слободата на Црна Гора: Пратениците го подржаа Кривокапиќ за мандатар

Практично сите пратеници на новото парламентарно мнозинство го подржаа фактички новиот мандатар професорот Здравко Кривокапиќ, избрани на слободните избори во Црна Гора оваа година.

Денес во Скупштината

Согласно со одредбата 95 на Уставот на Црна Гора пратениците на трите победнички коалиции: „ За иднината на Црна Гора (За будућност Црне Горе)“, „ Мирот е наша нација (Мир је наша нација)“ и „ Црно на бело (Црно на бијело)“ поднесоа барање до претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, професорот др Здравка Кривокапиќ да го предложи за мандатар на новата Влада на Црне Гора.

Сите претеници на новото парламентарно мнозинство го подржаа со своите потписи професорот Здравко Кривокапиќ за нов мандатар.

Собраните потписи на пратениците

Првиот принцип на делување на новата власт ќе биде да ја уредиме државата– нема да се светиме и не е битен ничив интерес освен интересот на граѓаните, порача лидерот на коалицијата „ За иднината на Црна Гора (За будућност Црне Горе)“ Здравко Кривокапиќ во обраќањето пред насобраните новинари во Скупштината на Црна Гора.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here