дома Вселена ДОKTOP ЧИБИШЕВ ДО ВЛАДАТА: Kpвта му ја иcцицавте на народот, имате ли...

ДОKTOP ЧИБИШЕВ ДО ВЛАДАТА: Kpвта му ја иcцицавте на народот, имате ли иcaф?

1309
0
АКЦИЈА

Кога дојдоа на власт ја зголемија акцизата на горивата за 3 денари под изговор дека Буџетот бил во слаба кондиција заради недомаќинското трошење од претходната Влада.

Три години не само што не го наполнија Буџетот туку парите ги трошеа за лубриканти, хонорарите на божемните советници, виртуелни проекти на нивни поддржувачи за кои им даваа огромни суми на пари, стипендии за деца на нивни функционери, партиски вработувања и што уште не.

Сега после три години повторно ја зголемуваат акцизата на горивата со изговор дека им требаат пари за поефикасна борба со корона инфекцијата. Знаете ли колку пари ќе собирате на еден литар нафта со зголемена акциза за 6 денари плус други давачки кои се слеваат во државната каса.

Имате ли исаф, бандо непрокопсана, крвта му ја исцицавте на намачениот и до коска осиромашениот народ.

Фејсбук статус на Андон Чибишев

Превземено од:https://infomax.mk/wp/%d0%b4%d0%bektop-%d1%87%d0%b8%d0%b1%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%b2-%d0%b4%d0%be-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-kp%d0%b2%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d1%83-%d1%98%d0%b0-%d0%b8c%d1%86%d0%b8%d1%86%d0%b0/?fbclid=IwAR3jV0_opMkFOlX9l_nHUlenMrtykZR4R00AIrm31eIdLzMQIyZoi4AjC5w

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here