дома Вселена СОПСТВЕНИКОТ НА АЛИ ЕКСПРЕС: ЗОШТО СИРОМАШНИТЕ НИКОГАШ НЕМА ДА ЗАРАБОТАТ ДОВОЛНО

СОПСТВЕНИКОТ НА АЛИ ЕКСПРЕС: ЗОШТО СИРОМАШНИТЕ НИКОГАШ НЕМА ДА ЗАРАБОТАТ ДОВОЛНО

316
0
АКЦИЈА

Џек Ма или Ма Јун е кинески бизнисмен и филантроп, кој е основач и извршен претседател на Алибаба груп. Од 2014 година тој е најбогатиот човек во Кина и 18-тиот најбогат човек во светот со проценето богатство со нето вредност од 24.1 милијарда долари.

Џек Ма оснивачот на Алибаба

Има кажано многу мотивирачки мисли, а еве некои што се однесуваат на грешките кои ги прават луѓето кои немаат пари.

-Сиромашните луѓе е најтешко да ги задоволиш.

-Дајте им нешто бесплатно, тие ќе мислат дека тоа е мамка.

-Кажете им дека ова е само мала инвестиција, а тие ќе речат – Сакам да заработам многу.

-Кажете им дека ова се големи вложувања, тие ќе речат – Немам искуство за тоа.

-Кажете им дека е традиционално занимање, тие ќе речат – дека е тешко.

-Кажете им дека ова е деловен модел, тие ќе речат – Пирамида.

-Кажете им да отворат продавница, тие ќе речат – Нема храброст.

-Кажете им да започнат нова работа, тие ќе речат – Нема идеја за нов бизнис.

Сите сиромашни луѓе имаат нешто заедничко:

-Сакаат да пребаруваат по Гугл, да ги слушаат своите еднакво безнадежни пријатели, повеќе отколку универзитетските професори и рутински си ги вршат своите работни обврски.

-Прашајте ги што знаат да работат? Тие само ќе молчат.

Мојот заклучок е: Наместо да дозволите срцето да Ви чука, зошто едноставно не дејствувате малку побрзо, наместо само да размислувате, зошто не би го правеле она што го мислите.

Луѓето кои пропаѓаат имаат само една заедничка работа: Целиот живот им поминува во чекање!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here