дома Вселена Сопругата на Претседателот- Г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска Пендаровска учествува на конференцијата во Кенија...

Сопругата на Претседателот- Г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска Пендаровска учествува на конференцијата во Кенија за унапредувањето на правата на жените и репродуктивното здравје

318
0
АКЦИЈА

Животната сопатничка на претседателот Стево Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска Пендаровска учествува на на конференција во Кенија на кое се зборува за репродуктивното здравје и правата на жените.

Г-ѓа Елизабета Ѓорргиевска Пендаровска на конференцијата за репродуктивно здравје и правата на жените која се одржува во Кенија.

Меѓународната конференција за население и развој (ICPD) ќе го интезивира напредокот за на агендата за репродуктивно здравје и права на жените напиша Ѓорѓирвска Пендаровска на својот ФБ. профил.

Дел од настапот на учесниците на конференцијата која се одржува во Кенија

Ѓеорѓиевска Пендаровска е стаматолог по професија и учествува на голем број конференции који се однесуваат на апектите на здравјето и подобрувањето на положбата на жените во општеството и светот, исто така и за маргинизираните групи и други различни социјални категории.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here