дома Вселена Хуавеи обезбеди неверојатен бонус за своите 194,000 вработени

Хуавеи обезбеди неверојатен бонус за своите 194,000 вработени

322
0
АКЦИЈА
Главната зграда на Хуавеи во Шенжен

Хуавеи ја победи бурата од САД, повторно да дојде на врвот. Покрај рестрикциите врз компанијата и нејзиниод снабдувачки ланец , 5G договорите се веќе обезбедени и Smartfon нарачките продолжуваат да се зголемуваат. Сега компанијата го направи својот најнов насловен потег, исплаќајќи им на својата голема база на вработени насекаде во светот неверојатен бонус како награда за се што направиле во технолошкиот свет, Хуавеи несметано да продолжи со продажбата на своите Сматфони во САД и насекаде во светот.

Најновиот најавен бонус за вработенит е изедначен со една месечна плата оценет за должината на услугата на оние кои скоро се приклучиле. Уште постои и додатен бонус кој е исплатен на снабдувачкиот ланец и на R&D осбјето на првата линија. Некои извори во јавноста наведуваат дека дека тоталниот износ на бонусот може да биде висок околу илјадници милиони долари. CEO-то на компанијата Ren Zhengfei беше забележено како вели. Овој последен потег го бенефицира особјето на далеку и на широко. Бонусите ќе бидат исплатени на сите 194,000 вработени, кои имаат сатисфакциони перформансни оценки и без информации поврзани со сигурноста на црните марки (black marks) во нивните работни досиеа.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here