дома Вселена Мицковски денеска освари средба со Амбасадорот на Н.Р. Кина во Македонија Н.Е....

Мицковски денеска освари средба со Амбасадорот на Н.Р. Кина во Македонија Н.Е. Џанг Ѕуо.

318
0
АКЦИЈА
Во средина Н.Е. Џанг Ѕуо Амбасадорот на Н.Р. Кина во Р. Македонија

Денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски оствари средба со Амбасадорот на НР. Кина Н.Е. Џанг Ѕуо.

Темa на средбaта беа актуелните политички случувања во Република Македонија, предвремените парламентарни избори кои претстојат и предизвиците со кои Македонија се соочува на меѓународен план.

Амбасадорот на Н.Р. Кина во Р.Македонија Н.Е. Џанг Ѕуо се сретна со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски

Мицкоски потенцираше дека клучна стратешка определба на Република Македонија останува членството во Европската Унија и во НАТО, и токму затоа веднаш по преземањето на власта, ВМРО-ДПМНЕ веднаш ќе се посвети на исполнување на значајните реформи, но и создавање на силна економија со која државата и граѓаните ќе може да ги достигнат европските стандарди.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here