дома Вселена Европската Комисија прогнозираше понатамошен силен раст на стопанството во Србија

Европската Комисија прогнозираше понатамошен силен раст на стопанството во Србија

336
0
АКЦИЈА
Графикон на растот на економијата во Србија која е добро избалансирана за идниот развој со директните инвестиции од секаде во светот

Европската комисија оценува дека српската економија, контара на глобалоното успорување, е на пат да понатамошен силен раст, заснован на инвестиции и домашна потрошувачка, и подстакнато ниво на запосленост и ниво на зголемени приходи во земјата.

Европската комисија во најновата есенска Економска прогноза е многу позитивна во описот на состојбата на описот на состојбата на Српското стопанство, па така констатира дека растот останува цврст, дека застојот одтанал зад Србија, дека земјата остварува рекордно висок прилив на странски директни инвестиции кои го подржуваат растот на извозот, дека ризиците по сметката на идниот развој се одлично ибалансираби и дека Српскиот буџет е во одлична состојба.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here