дома Вселена Брнабиќ: Очекувам повеќе инвестиции после посетата на Кина

Брнабиќ: Очекувам повеќе инвестиции после посетата на Кина

315
0
АКЦИЈА
Премиерката на Србија Ана Брнабиќ од Самеот во Шангаи-Кина се врати со позитивни вести за српската Економија

Премиерката на Србија Ана Брнабиќ по завршетокот на посетата во Шангај изјави дека очекува уште повеќе кинески инвестиции во Србија, а посебно во областа на иновациите, технологијата, истражувањето и развојот на сето она што на Србија ќе и донесе забрзан развој и конкурентна предност во иднината.

Од друга страна, уште поголем, уште подинамичен раст на извоз на српските производи. “Кога се видов со нашите стопанственици на саемот, посебно задоволство ми беш-е да видам една навистина нова енергија кај нив, една нова храброст, нова амбиција, повеќе идеи, повеќе самоувереност, да се докажуваат, да отвараат нови пазари, и очекувам навистина многу поголем извоз на кинескиот пазар во иднината која доаѓа пред нас, рече Брнабиќ за РТС”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here