дома Вселена Унгарија може да ја лансира 5G мрежата до крајот на годинава рече...

Унгарија може да ја лансира 5G мрежата до крајот на годинава рече шефот на (ITU)

318
0
АКЦИЈА

Унгарија може да ја лансира најбразата мобилна мрежа досега 5G пред крајот на оваа година ако плановите не се расипат, Интарнационаланата Телекомуникациска Унија (ITU) и нејзиниот генерален-секретар Houlin Zhao го изјави ова по состанокот со Премиерот Виктор Орбан на одржаниот (ITU) Телеком светскиот евент за 2019 одржан во Будимпешта.

5G мобилната мрежа до крајов на годинава може да биде лансирана во Унгарија

“Беше речено дека прогресот оди многу добро и ако се биде развиено по мерките на распоредот, можеби пред крајот на оваа година Унгарија ќе започне со користење на 5G комерцијалните услуги

Министерот за иновации и технологија на Унгарија господинот Палковиц во Јуни рече дека Унгарија цели да започне со 5G услугите и сервисте во главните индустриски градови во 2020, напоменувајќи дека мрежата треба да ги покрие сите големи градови и главните транспортни патишта и рути до средината на следната декада.

Министерот Палковиц за новинарите рече дека 5G тендерите можат да нараснат околу 70 билиони унгарски форинти и исто така нагласи во имена владата дека им е многу драго што клучни играчи во 5Gехнологијата како што се Хуавеи, се инволвирани во Унгарија во продуцирањето и дизајнирањето на едни од најмодерните светски системи во технологијата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here