дома Вселена Кина работи на 6-Г технологија

Кина работи на 6-Г технологија

295
0
АКЦИЈА

Кина започна истражување околу мобилниот интернет од шеста генерација-6-Г. Од кинескотро министерство за наука и технологија велат дека е основана и работна група што ќе работи на новата технологија.

6-Г техологијата допрва доаѓа ( истражувањата се веќе започнати во кои учестува и компанијата Хуавеи)

Работната група ја сочинуваат 37 стручни лица од повеќе истражувачки институти и компании. Ова го означува официјалното почнување на истражувањата и развојот на 6-Г технологијата која се смета дека ќе биде многу понапредна од веќе постоечката 5-Г која пак во светот на технологијата внесе големи промени кои до сега не беа видени, се наведува на интернет страната на министерството. Инаку неодамна Кина ја воведе 5-Г технологијаташто овозможува 100 пати побрз проток на податоци од постојните 4-Г мрежи.

Кинеската компанија Хуавеи, која се семта за една од водечките технолошки компании во светот и 5-Г оспособена исто така е вклучена во истражувањата околу 6-Г.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here