дома Балкан Србите во Република Северна Македонија најавуваат протести доколку бидат прогласени за геноциден...

Србите во Република Северна Македонија најавуваат протести доколку бидат прогласени за геноциден народ

503
0
АКЦИЈАСрпска Напредна Странка во Р.С. Македонија на својата официална Facebook страница, најави доколку се најде повторно предлог закон (амандман) да се прогласат србите за геноциден народ, дека ке повикаат на масовни протести. Преседател на Српска Напредна Странка воР. С. Македонија е Драгиша Милетиќ, истиот тој човек од самото формирање на Демократска Партија на србите во Р.С. Македонија беше лидер све до 2002година,кој ги има организирано најголемите протести во Р. С. Македонија.ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here