дома Балкан Парванов: Илинденското востание е бугарско, во Македонија се раѓа антибугарски македонизам

Парванов: Илинденското востание е бугарско, во Македонија се раѓа антибугарски македонизам

582
0
АКЦИЈА
Бившиот бугарски претседател Георги Парванов

Бившиот претседател на Бугарија Георги Парванов, изјави по повод најновите спорења на Софија и Скопје околу македонскиот национален идентитет, дека се раѓа антибугарски македонизам во најгруба форма, порачувајќи истовремено дека Илинденското востание било бугарско по својот карактер.

Бугарија и Македонија потпишаа во 2017 договор за добрососедски односи. А Парванов во интервју за 24 вести говореше за актуелните прашања меѓу двете земји и овој договор.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here