дома Балкан Русија: САД се враќа на концептот на ограничена нуклеарна војна од пред...

Русија: САД се враќа на концептот на ограничена нуклеарна војна од пред 60 години

417
0
АКЦИЈА
Москва, Русија

Министерството за надворешни работи на Русија соопшти денес дека САД во својот пристап на користење на нуклеарното оружје се враќаат на концептот на “ограничена нуклеарна војна” и дека заради тоа би можеле да планираат да го напуштат сеопфатниот договор за забрана на нуклеарните тестови.

“Голема загриженост предизвикува тоа што САД, во пристапот на нуклеарното планирање, се враќаат 60 години наназад кога на суперсилите им се чинеше прифатлива војна меѓу нив и да можат да победат, рече заменик директорот на одделението на прес службата на руското министерство за надворешни работи Артем Кожин во соопштение.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here