дома Балкан Денес Црна Гора слави две години од зачленувањето, а на Криволак најголемата...

Денес Црна Гора слави две години од зачленувањето, а на Криволак најголемата НАТО вежба до сега

640
0
АКЦИЈА
Војниот полигон Криволак

На војниот полигон Криволак покрај Скопје денес почна најголемата војна вежба “Одлучен удар” во која учествуваат припадниците на војската на нашата земја и уште шест аррмии држави членки на НАТО, чив предводник е војската на САД.

Војната вежба “Одлучен удар” се поклопува со датумот на прославата на Црна Гора од две години од влезот во НАТО. Денес Црна Гора го слави своето зачленување а во исто време во нашата држава се одржува најголемата НАТО вежба досега.

Во вежбата учествуваат преку 2.700 војници.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here