дома Свет Месиќ, Кучан и Диздаревиќ: Состојбата во ЕУ као пред распадот на СФРЈ

Месиќ, Кучан и Диздаревиќ: Состојбата во ЕУ као пред распадот на СФРЈ

406
0
АКЦИЈА
Знамето на ЕУ

ЕУ денес е соочена со ситуација која подсеќа на состојбата во бившаата СФРЈ во очи на нејзиниот распад, предупредуваат тројцата политичари кои обавуваа највисоки функции во СФРЈ, Стјепан Месиќ, Милан Кучан, и Раиф Диздаревиќ

Месиќ, Кучан и Диздаревиќ, сметаат дека најголемата одговорност за крвавите војни на Балканот 90-тите години отпаѓа на оние кои одбија било каков разговор за политички договор, со која би се нашла алтернатива за федарацијата која практично престана да постои

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here