дома Балкан Заев донесе одлука за разрешување на сите претседатели на О.О. на СДСМ

Заев донесе одлука за разрешување на сите претседатели на О.О. на СДСМ

418
0
АКЦИЈА
Зоран Заев-Премиер и претседател на владеачката СДСМ

Премиерот Зоран Заев и лидерот на СДСМ рече дека донел одлука за разрешување на сите претседатели на општинските ограноци.

Тој им се заблагодари на сите ним и на оние кои издејствувале победи и на оние кои не успеале во тоа. Понатаму рече дека во почетокот или средината на Јуни ќе се случуваат општествени промени, а тоа значи во јавните претпријатија, владата и сите владини институции.

Тој информираше дека разрешувањата се вкупно 87 општински организации, каде што органите и телата на СДСМ во веднаш ќе донесат одлука за отпочнување на постапка за избор на нови претседатели.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here