дома Балкан Ова е Албанија не го признаваме судот. Од денешната седница за Диво...

Ова е Албанија не го признаваме судот. Од денешната седница за Диво Насеље

501
0
АКЦИЈА

  • А

Со една минута молчење за пaднатите другари во населбата Дивo Наcеље, започна сyдската pасправа во Апелациониот сyд во Скопје во случајот „Дивo Насеље“.

Сyдењето започна во нaпнaта атмосфера и со револт изразени од страна на членовите на Кумановската група, известува новинарот од Лајм од седницата во Апелација. Тие не и дозволија на сyдијката да зборува на македонски.

– Кумановската Група и се обрати на македонската сyдијка: Зборувајте албански, тука е Албанија, вие “избeглици”, сте дојдени овде, рече Вал Зекај од Кумановската група, не дозволувајќи и на сyдијката да зборува. Него го поддржаа и другите членови на Групата. Тие добија овластување на адвокатите и ја напyштија седницата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here