дома Живот Полска оваа есен ќе го отвори најдлабокиот пливачки базен во светот

Полска оваа есен ќе го отвори најдлабокиот пливачки базен во светот

572
0
АКЦИЈА

Најдлабокиот пливачки базен во светот ќе се отвори оваа есен во Полска.
45 метарскиот базен за ронење ќе биде професионално место од светски размери за почетници и професионални роначи како би ги практикувале своите вештини.

Ќе биде наполнет со 8,000 кубни метри на вода – што би било еквивалентно на 27 Олимписки пливачки базени.
Базенот “Deepspot” во Полска ќе ја превземе титулата на најдлабок пливачки базен од базенот во Монтегротто Терме, Италија, кој е длабок 42м.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here