дома Балкан Мелешкану ги повика земјите од Западен Балкан да го следат примерот на...

Мелешкану ги повика земјите од Западен Балкан да го следат примерот на Скопје и Атина

440
0
АКЦИЈА

Министерот за надворешни работи на Романија Теодор Мелешкану ги повика земјите на Западниот балкан да го следат примерот на Атина и Скопје и да изнајдат решение за постоечките тешки околности и комплицирана историја.

“Потписот на преспанскиот договор покажа дека и покрај тешките околности и комплицираната историја со политичка волја можно е да се најдат решениа за политички прашања”, порача Мелешкану.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here