дома Балкан Богоев најави нов парк во карпош 4 потпомогнат со неповратни средства од...

Богоев најави нов парк во карпош 4 потпомогнат со неповратни средства од Европската унија

549
0
АКЦИЈА

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев на својот Фејсбук профил го најави проектот за изградбата на новиот парк во населбата Карпош 4 потпомогнат од средства од Европската унија

ПОЧЕТОК НА ИЗВЕДБА НА НОВИОТ ПАРК ВО КАРПОШ 4
Оваа година ќе започнат почетните активности за изведба на Паркот од вештачката карпа до бунарите на реката Лепенец, долж Кејот на реката Вардар.
Општина Карпош доби неповратни средства од речиси еден милион евра од Европска Унија за овој проект.
Целосно ќе се оплемени просторот со ново зеленило, адреналински содржини и урбана опрема.
Ова ќе биде една од најатрактивните зони за спорт и рекреација во Карпош

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here