дома Балкан Здружението на Македонци, Вардар-Ниш ја прослави својата 16-годишнина од постоењето

Здружението на Македонци, Вардар-Ниш ја прослави својата 16-годишнина од постоењето

436
0
АКЦИЈА

Здружението на Македонци Вардар-Ниш, едно од најстарите македонски здруженија во Србија ја прослави 16-годишнината од постоењето. Тие во весела атмосфера поделија благодарници и со храна, пијалоци и музика го прославија овој битен ден од формирањето на здружението…

“Ја прославивме 16 годишницата од формирањето на Македонското здружение ВАРДАР од НИШ.Се потсетивме на успешната 2018 год.поделивме признаниа и благодарници на заслужните членови и како бива сето тоа го залеавме со одлична музика,песна и добро расположение.”

Македонците се многубројна малцинска заедница во Ниш и се многу почитувани и успешни. Тие ја чуваат нашата култура и идентитет на тие простори како посебна и единствена. Работата на здружението Вардар-Ниш изобилува со многу успеси и дружење.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here