дома Балкан Во Кавадарци поднесен предлог за ослободување на бранителите од плаќање данок

Во Кавадарци поднесен предлог за ослободување на бранителите од плаќање данок

422
0
АКЦИЈА

По барање на советникот Тони Нешковски од групата на ВМРО-ДМНЕ и коалициските поартнери поднесено е барање во Општината Кавадарци за ослободување од плаќање данок за кавадаречките бранители.

Советникот Тони Нешковски појасни дека се работи за околу 300 до 400 бранители. За да бидат ослободени од плаќање на данок на имот за 2019 година, тие ќе треба да достават потврда од соодветно министерство, за внатрешни работи или одбрана.

Ваквата одлука, додаде тој, треба да биде дополнително разгледана и одобрена и од Министерството за финансии.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here