дома Балкан Автобусот на смртта поставен пред средно училиште во Ниш

Автобусот на смртта поставен пред средно училиште во Ниш

445
0
АКЦИЈА

Автобусот од сериозната сообраќајна несреќа во Долно Меџурово е паркиран веднаш до училишниот двор на Електротехничкото училиште “Мија Станимировиќ”. Според професорот, учениците од денот на несреќата кога возот се судри автобусот дневно се соочуваат со страшни слики од автобус полн со крв.
“Децата беа видливо вознемирени првиот ден кога таму беше постаен автобус полн со крв, но за жал таа слика сеуште ги следи по друг пат немаат кога одат и се враќаат од училиште”, велат професорите од ова училиште кои сакаа да останат анонимни.

Полицијата на паркингот на Електронската индустрија, огради еден дел кој се употребува за возила кои сториле кривично дело и стојат таму се додека трае судската постапка. Така, автобусот од ужасната несреќа кај Долно Меџурово се најде во тоа подрачје.

“Истиот ден, автобусот беше паркиран и оставен до кошаркарското игралиште и училишниот двор. Во оваа област, децата секојдневно играат кошарка, и кога убаво времето, тука се одржуваат и часови по физичко образование. “Рече Мија Станимировиќ во училиштето.

Тоа на што никој не сметал дека децата ќе се соочат со ужасната сцена пред школското игралиште и дека многу ученици кои одат на училиште вели Мија Станимировиќ се токму од долно Меџурово и околните села.

“На еден наш ученик најдобриот другар му загина во таа сообраќајна несреќа токму во тој автобус, овој автобус значи секојдневно потсетување за страшната несреќа. И другите ученици имаа пријатели кои беа во тој ден во автобусот “, велат професорите кои сакаа да останат анонимни.

Училиштето исто така предупредува дека на овој начин езатворен единствениот премин надвор од училиштето кон автобуската автобуската станица. Тие додаваат дека ова предупредување преку медиумите нема да биде единствениот начин на нивната борба, бидејќи некои одделенија подготвуваат петиција.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here