дома Балкан Во спомен на Никола Пехчевски – Коки: Не може едни да се...

Во спомен на Никола Пехчевски – Коки: Не може едни да се борат, а други да уживаат, одам да ја одбранам Македонија

480
0
АКЦИЈА


– Не мамо, има многу ранети, сите сме од крв и месо, треба да се смениме. Не може едни да се борат а други да уживаат. Одам да ја одбранам Македонија.

Ова биле последните зборови на Никола Пехчевски – Коки при разделбата со неговата мајка. Веднаш после неговата свадба тој го прекинува одморот и доброволно се враќа во единицата. Гине на 23 Јуни 2001та во Арачиново…

превземено од:РЕпублика.мк

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here