дома Балкан Нимиц: Во Југославија за се ви одлучуваше Белград, сега одлучуваме заедно!!!

Нимиц: Во Југославија за се ви одлучуваше Белград, сега одлучуваме заедно!!!

472
0
АКЦИЈА

Нимиц шири омраза кон Србија на прост дипломатски јазик. Иначе Нимиц е еден од гробарите на Југославија и еден од главните поборници да се бомбардира Република Србија. Следува неговата изјава…
Вие сте вистинска демократија и e привилегија, но и ваша одговорност да гласате. Ова е многу важен референдум и јас имам голема верба во вашите граѓани и се надевам дека ќе ја сфатат сериозно својата одговорност, порача медијаторот Метју Нимиц.

– Уште од 18 годишна возраст јас гласам на секои избори. Мислам дека е привилегија да се гласа, но исто така и одговорност е да се гласа во демократија. Вашата држава е демократија, вели Нимиц, во порака до граѓаните на Македонија пред референдумот објавена од Гласот на Америка на накедонски јазик.

Порано, посочи тој, во Југославија за се решаваше Белград, па зошто би гласале, а пред тоа во Отоманската империја за се се решавало во Цариград.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here