дома Балкан Комисија за сукцесија на имотот на СФРЈ во септември

Комисија за сукцесија на имотот на СФРЈ во септември

465
0
АКЦИЈА

Доколку се потврди информацијата на Алџазира Балканс дека Белград овие денови ги повикал претсавниците на сите држави на ex Југославија да се соберат во септември на состанок на мешовитата комисија за сукцесија, ќе биде тоа прв пат претставници на новонастанатите држави да се соберат по повод тоа прашање.

Станува збор за мешовитата комисија за сукцесија на подвижен и неподвижен имот на бившата СФРЈ од анексот А, а се е, како се наведува, посебно интересно во контекстот на фактот дека повеќе од 80 проценти на подвижниот и недвижниот имот на бившата држава од тој анекс ја чини имотот на бившата ЈНА.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here