дома Забава Утре почнува затемнувањето на Месечината, најдолго во овој век

Утре почнува затемнувањето на Месечината, најдолго во овој век

537
0
АКЦИЈА

Последниот викенд во овој месец, во ноќта помеѓу 27. i 28. јули, ќе се случи голем небески спектакл – потполно и најдолго замрачување на месечината, кое ќе почне од 21.30 и ќе тра до 00.20.

Затемнетета месечина ќе може да се посматра и од Македонија со голо око.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here