дома Балкан Сите оние кои се заинтересирани за донациии за најпогодените од пожарот во...

Сите оние кои се заинтересирани за донациии за најпогодените од пожарот во Грција, можете тоа да го направите преку македонскиот Црвен Крст

575
0
АКЦИЈА

Помош за повредените и оние кои им е потребна во Атина-Грција

Почитувани,

Огнот што ја зафати околината на Атина во Грција за несреќа предизвика големи матријални штети на популацијата и човечки жртви.
македонскиот Црвен Крст континуирано ја набљудува состојбата и ќе се опходи согласно со инструкциите добиени од Интернационалната Федерација на Црвениот Крст и Црвената Месечина.
македонскиот Црвен Крст ги повикува сите заинтересирани легални ентитети и граѓани да се ангажираат во кампањата за помош на погодената популација:
Through donations for financial assistance:

-Сметка на која можете да извршите уплата 300000001327966 TN 4030984271620 – Комерцијална Банка
-Донација од 100 денари со повик на телефонските броеви: 075/070/077 143 400

Донација во страни валути:
ИМЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА: МАКЕДОНСКИ ЦРВЕН КРСТ
ИМА НЕ БАНКАТА: КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ
АДРЕСА НА БАНКАТА: УЛ. ОРЦЕ НИКОЛОВ БР.3, 1000 СКОПЈЕ, МАКЕДОНИЈА
СМЕТКА НА КОЈА МОЖЕТЕ ДА ИЗВРШИТЕ УПЛАТА: 300000000000133 25730522-11
СВИФТ КОД: KOBSMK2X
ИБАН КОД: MK07300701000001228

Црвениот Крст на град Скопје во соработка со градотт Скопје додатно ќе прати хуманитарна помоѓ во хигенски пакети, пакети со храна и пелени за бебиња.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here