дома Балкан Србија: Приштина или да ги укине царините или да ја напушти ЦЕФТА

Србија: Приштина или да ги укине царините или да ја напушти ЦЕФТА

432
0
АКЦИЈА

Министерот на Србија за трговија, туризам и телекомуникации Рсим Љаиќ изјави дека Белград ќе ја размотри можноста на поединечни мерки како одговор на одлуката на властите во Приштина да воведат царина од 30% на увоз на овошје, зеленчук и пченка.

“Ова е де факто напуштање на ЦЕФТА, што се однесува до властите и инстиуциите во Приштина. малку време ќе пројде, а тие воведуваат нова вон царинска бариера, некогаш спрема една, некогаш спрема друга земја, сега спрема сите земји на регионот”, рече Љаиќ за РТС.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here