дома Македонија Четврток неработен ден за сите граѓани

Четврток неработен ден за сите граѓани

436
0
АКЦИЈА

Според Законот за празниците на Република Македонија од Министерството за труд и социјална политика следниот неработен ден за сите граѓани 2-ри август (четврток).

После овој празник следи 28 август (вторник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), кој е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед и за граѓаните од муслиманска вероисповед 21 август (вторник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам.

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија до крајот на 2018та година неработни денови се:

За сите граѓани на РМ

• 02 август (четврток), Ден на Републиката
• 8 септември (сабота), Ден на независноста

• 11 октомври (четврток), Ден на народното востание,
• 23 октомври (вторник), Ден на Македонската Револуционерна Борба,
• 8 декември (сабота), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од православна вероисповед

• 28 август (вторник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (четврток), Празникот на сите светци
• 25 декември (вторник), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска вероисповед

• 21 август (вторник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (четврток), Ден на Албанската азбука

• 19 септември (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (петок), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (петок), Ден на настава на турски јазик

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here